Впечатляващият "Брайтън" затрудни още един от фаворитите във Висшата лига, след като спря "Ливърпул" при зрелищно равенство 3:3 на "Анфийлд". Гостуването на "чайките" в дома на кандидат шампиона се оказа много успешно, въпреки че тимът за първи мач беше под ръководството на новия си мениджър Роберто Де Дзерби.

Италианецът замени Греъм Потър, напуснал в посока "Челси".

Хеттрик за "Брайтън" отбеляза Леандро Тросар. Два гола за "Ливърпул" вкара Роберто Фирмино, а Адам Уебстър от гостите си вкара автогол.

Това е втори пореден мач, който "Ливърпул" не успява да спечели след равенството 0:0 с "Евертън" в градското дерби. Червените остават със само две победи във Висшата лига от началото на сезона.


С трите си гола в мача Тросар стана едва третият играч, който вкарва хеттрик на "Анфийлд". Тимът от Южна Англия е четвърти в таблицата с 14 точки.

По същото време в Лондон бившият мениджър на "Брайтън" Греъм Потър дебютира с победа начело на "Челси". Сините се наложиха с 2:1 в гостуването на "Кристъл Палас", като направиха обрат.

Одсон Едуар откри за "орлите" в седмата минута, а 38-ата Пиер-Емерик Обамеянг изравни. Победното попадение вкара Конър Галахър в 90-ата минута.

Дневник