Отборът на Олимпик Марсилия записа първи успех в група D след като надигра като домакин Спортинг Лисабон с 4:1. Френският състав вече има три точки в актива си, но остава на дъното във временното класиране. За португалския Спортинг поражението бе първо в тази фаза на турнира, но тимът от Лисабон продължава да води в подреждането към момента с 6 точки в актива си.

Двубоят в Марсилия започна с 20 минути закъснение след като автобусът, който превозваше футболистите на Спортинг попадна в задръстване и пристигна по-късно на стадиона. Мачът се игра при закрити врата заради наказание на домакините заради проблемите с феновете на двубоя с Айнтрахт Франкфурт през миналия месец.

Алексис Санчес, Амин Арит, Леонардо Балерди и Шансел Мбемба бяха точки за домакините, а за гостите се разписа Франсиско Тринкао. Съставът на Спортинг игра с човек по-малко в голяма част от мача, тъй като вратарят Антонио Адан Гаридо получи червен картон още в 23-ата минута.

Гостите поведоха със скоростно попадение още в първата минута на срещата. Франсиско Тринкао преодоля защитата на френския тим и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините за 1:0 в полза на Спортинг.

Мароканският полузащитник на Олимпик Марсилия Амин Арит получи удобен пас в петата минута и стреля, но не успя да отбележи. Малко по-късно Педро Гонсалвеш стреля опасно към вратата на домакините, но Пау Лопес реагира навреме.

Алексис Санчес вкара изравнителното попадение за 1:1 в 13-ата минута на двубоя, реалиpирайки от близко разстояние след като се възползва от груба грешка на вратаря на Спортинг. Пак Санчес вкара топката във вратата на съперника три минути по-късно, но попадението не бе зачетено заради засада.

Амин Арит обаче бе точен секунди по-късно също в 16-ата минута, пращайки с глава топката в мрежата на гостите от Португалия за 2:1. Тимът на Спортинг остана с човек по-малко в 23-ата минута, когато вратарят Антонио Адан Гаридо получи директен червен картон за игра с ръка извън наказателното поле.

Третият гол за Олимпик Марсилия бе дело на Леонардо Балерди в 28-ата минута. Аржентинецът надскочи бранителите на Спортинг след ъглов удар, изпълнен от Арит и с глава се разписа за 3:1. Балерди пропусна още една възможност за домакините в 44-ата минута.

Сотирис Александропулос завърши добра атака за Спортинг в 51-ата минута, но стреля вдясно от вратата на състава от Марсилия. В 68-ата Матео Гендузи пък пропусна отличен шанс за домакините. Португалецът Нуно Тавареш също можеше да отбележи четвърти гол за Олимпик Марсилия, но стреля вляво от вратата.

В 84-ата минута обаче Шансел Мбемба не сгреши и реализира за 4:1 в полза на домакините, оформяйки крайния резултат в двубоя.

На 12 октомври Олимпик Марсилия ще гостува на Спортинг в Лисабон.

Срещи от третия кръг в груповата фаза на Шампионската лига по футбол: 

група D Олимпик Марсилия (Франция) - Спортинг Лисабон (Португалия) – 4:1

по-късно днес: Айнтрахт Франкфурт (Германия) - Тотнъм (Англия)

Временно класиране

1. Спортинг 3   2   0  1  6:4     6 точки

2. Тотнъм   2   1   0    1  2:2      3

3. Айнтрахт 2   1   0  1   1:3      3

4. Марсилия 3   1   0   2  4:4     3 /БТА