Отборът на Интер постигна много важен успех в битката за излизане от груповата фаза на Шампионската лига, след като победи Барселона с 1:0 у дома в мач от група С на турнира. Пред 70 хиляди фенове на "Сан Сиро" офанзивният халф на "нерадзурите" Хакан Чалханоглу отбеляза единствения гол в двубоя. Турският национал се разписа точно преди почивката с точен изстрел по земя, завършвайки бърза контраатака на домакините.

През втората част играчите на Симоне Индзаги се защитаваха уверено и успяха да запазят преднината си, за да стигнат до престижен успех, макар че имаха нужда от късмет, за да го сторят, след като удар на Усман Дембеле срещна гредата, попадение на Педри бе отменено от ВАР заради игра с ръка, а в края каталунците имаха претенции за дузпи, които не бяха уважени.

По този начин Интер вече има шест точки и заема второ място в групата, на три точки зад лидера Байерн Мюнхен, който разби Виктория Пилзен с 5:0 у дома в другия мач от групата. Барселона остава с едва три точки от три изиграни мача и заема трета позиция във временното класиране.

В същото време Наполи продължи с впечатляващите си изяви от началото на сезона и разби Аякс с 6:1 като гост в мач от група А. В първите си два мача от груповата фаза италианският клуб победи Ливърпул (4:1) и Рейнджърс (3:0), а в сряда вечер и Аякс пострада от безпощадната атака на неаполитанци.

Двубоят на "Йохан Кройх Арена" в Амстердам започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 9-та минута с гол на централния нападател Мохамед Кудус. Играчите на Лучано Спалети отговориха бързо и изравниха седем минути по-късно чрез Джакомо Распадори. Още преди почивката гостите вече имаха преднина от два гола след попадения на Джовани ди Лоренцо и Пьотр Желински. Футболистите на Наполи не намалиха оборотите през втората част и вкараха нови три гола, дело на Распадори, Квича Кварачкелия и Джовани Симеоне, докато Аякс завърши срещата с човек по-малко след втори жълт картон на Душан Тадич в 73-та минута.

В другия мач от групата Ливърпул нямаше проблеми при домакинството си на Рейнджърс и спечели с 2:0 след голове на Трент Алекзандър-Арнолд и Мохамед Салах. По този начин Наполи води в класирането с пълен актив от девет точки, три повече от втория Ливърпул, докато Аякс заема трета позиция с три точки, а Рейнджърс е на дъното без спечелена точка.

Останалите резултати от вторник:

Група В

Брюж - Атлетико Мадрид 2:0

Порто - Байер Леверкузен 2:0

Група D

Марсилия - Спортинг Лисабон 4:1

Айнтрахт Франкфурт - Тотнъм 0:0. /БГНЕС