Антоан Гризман ще премине за постоянно в Атлетико (Мадрид), след като столичани успяха да се разберат за трансфер с колегите си от Барселона. Досега през сезона французинът най-често влизаше като резерва за около 30 минути на мач. Причината за това е клауза в договора му за преотстъпване, според която той ще трябва да премине за постоянно на "Уанда Метрополитано", ако играе по повече от половин час средно на двубой.

При този вариант Атлети трябваше да платят на каталунците сума, равняваща се на 40 милиона евро. Сега обаче двете страни са си стиснали ръцете и Гризман ще премине за постоянно в мадридския клуб за 20 милиона евро, а така клаузата за ограниченото му игрово време автоматично ще бъде анулирана.

Само за справка - преди три години Барселона плати 120 милиона евро за правата му.

Така ситуацията е изгодна и за двете страни, защото ако нещата бяха продължили както досега, играчът нямаше да е доволен от това, че не получава достатъчен шанс и след това щеше да се върне на "Камп Ноу". А там би бил в тежест на така или иначе неособено стабилния каталунски тим с огромната си заплата.

Световният шампион с Франция премина в Барса именно от Атлетико през 2019 година, но така и не успя да покаже познатата до онзи момент форма. За малко повече от два сезона с екипа на "блаугранас", Гризман изигра 102 мача, в които реализира 35 гола.

В началото на миналия сезон отново се върна в Атлетико, но под наем, като оттогава до настоящия момент има 46 мача и 11 гола.

Дир.бг