Левски надви с 1:0 Ботев Пловдив в мач от 13-ия кръг efbet Лига. Единственото попадение бе дело на Илиян Стефанов. Съставът на Станимир Стоилов бе далеч от най-доброто си представяне, но записа изключително ценен успех, който изкачи 26-кратните шампиони на трето място във временното класиране с актив от 24 точки от 10 мача. ЦСКА е точка повече преди гостуването на четвъртия Лудогорец в понеделник, а лидер е ЦСКА 1948, който има 26 точки, но и два мача повече от Левски, “червените” и шампионите.

В 22-ата отбраната на пловдивчани се пропука и Левски поведе. Роналдо получи на десния фланг и центрира. Илиян Стефанов изпревари защитник и от близко разстояние прати топката в мрежата зад Ханкич - 1:0.

След час игра Мохамед Брахимия преодоля Шеху и отправи опасен удар, който премина близко до левия страничен стълб на вратата на Пламен Андреев.

Две минути по-късно Николай Минков се възползва от грешка на „сините“ и с мощен шут от границата на наказателното поле матира Пламен Андреев. Главният съдия Станимир Тренчев първоначално зачете гола, но след преглед с ВАР се оказа, че Елвис Ману е нарушил правилата и голът беше отменен.

Малко след това Уелтон беше изведен сам срещу Ханкич. Неговият удар по земя беше отразен от вратаря. Илиян Стефанов за малко да стигне до топката за добавка. Халфът се хвърли на земята и поиска дузпа, но Тренчев видя добре ситуацията и му показа жълт картон за симулация.

В 81-вата минута Антоан Бароан пробва късмета си с удар от далечно разстояние, но прати топката над напречната греда. /БГНЕС