Лудогорец спря негативната си серия от четири поредни срещи без победа във всички турнири, след като надигра с 2:1 ЦСКА - София в дербито от 13-ия кръг на efbet Лига.

Матиас Тисера откри резултата в 9-ата минута, а в 56-ата Амос Юга изравни. Якуб Пьотровски донесе трите точки на домакините след майсторско изпълнение в 79-ата минута.

Въпреки успеха разградчани се представиха крайно неубедително и трябва да благодарят на своя късмет, че не загубиха срещата. Под нивото си играха звездите Десподов и Каули, а слабо се представи и новото попълнение Нонато. Към тримата трябва да бъдат добавени и защитниците на отбора, които за пореден път показаха, че изпитват сериозни проблеми в абсолютно всеки двубой било то в Европа или efbet Лига.

От своя страна "червените" проспаха първия четвърт час, но след това бяха по-добрият тим. Липсата на късмет и по-голяма класа в предни позиции обаче ги лишиха минимум от точка. Това бе осми пореден мач за тях в Разград, в който не стигат до победа, но пък прекъснаха негативната си серия от шест шампионатни срещи без отбелязан гол на "Хювефарма Арена".

Спортал.бг