След три поредни победи в Шампионската лига "Реал" (Мадрид) допусна първа грешка в турнира. Европейският шампион завърши 1:1 в гостуването на "Шахтьор" (Донецк), което се игра във Варшава.

Тимът на Карло Анчелоти се спаси от загуба в последните секунди след изравнителен гол на Антонио Рюдигер. Преди това футболистите на "Шахтьор" бяха повели с попадение на Олександър Зубков в 46-ата минута.

В големи периоди от мача "Реал" не игра на ниво и беше под обичайното си представяне. Карим Бензема пропусна няколко положения, докато "Шахтьор" се възползва отлично от шанса си, за да поведе.

В добавеното време Рюдигер изпревари вратаря на украинците, за да вкара, но в ситуацията и двамата пострадаха тежко, удряйки главите си.

С 10 точки "Реал" е лидер в групата си, като в другата среща "Лайпциг" победи "Селтик" с 2:0 и събра 6 точки.

В друг интересен мач "Челси" победи "Милан" с 2:0 като гост и поведе в група Е. Седмица, след като надвиха италианците в Лондон, този път футболистите на Греъм Потър го сториха и в Милано. Жоржиньо откри от дузпа в 21-ата минута, която беше отсъдена за нарушение на Фикайо Томори. В тази ситуация бранителят получи червен картон.

Вторият гол за "Челси" вкара Пиер-Емерик Обамеянг в 34-ата минута. След четири мача "Челси" е лидер със 7 точки, "Залцбург" е втори с 6, докато "Милан" има 4.

В група G "Манчестър сити" допусна неочаквана грешка след три поредни победи. "Гражданите" завършиха 0:0 в гостуването на "Копенхаген" като в голям период бяха с 10 души. Тимът на Пеп Гуардиола пропусна дузпа още преди почивката, а освен това гол на Родри беше отменен.

Равенството обаче не се отразява на "Сити", тъй като тимът е лидер с 10 точки. В другата среща "Борусия" (Дортмунд) и "Севиля" направиха 1:1, така че "гражданите" не могат да завършат извън първите две позиции.

В Париж ПСЖ отново не успя да победи "Бенфика", завършвайки 1:1. Килиан Мбапе вкара за французите в 40-ата минута, но в началото на втората част гостите от Португалия изравниха чрез Жоао Марио. Двата тима делят първата позиция в група Н като имат по 8 точки.

Дневник