Отборът на Барселона се завърна на победния път в Ла Лига, след като победи Виляреал с 3:0 у дома в мач от 10-ия кръг на първенството. Двубоят на "Ноу Камп" бе паметен за нападателя на каталунците Роберт Левандовски, който се разписа два пъти и вече има 601 гола на клубно и национално ниво в кариерата си.

 

Играчите на Шави нанесоха своя удар в края на първото полувреме, когато вкараха три гола за седем минути, като освен Левандовски, името си ред голмайсторите записа и Ансу Фати. След този успех Барселона заема втора позиция в класирането и се доближи на три точки от лидера Реал Мадрид.

Левандовски се превръща в едва третия футболист през 21-ви век, който достига кота 600, след Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Полският национал се представя страхотно за Барса след трансфера си от Байерн Мюнхен през лятото, като вече има 16 гола в 14 мача във всички турнири през сезона. Лева има 344 попадения в 375 мача за баварците, както и 103 гола в 186 двубоя за Борусия Дортмунд, а за Полша той е вкарал 76 гола в 134 срещи. Нападателят има и 62 гола за полските тимове Знич и Лех.

Останалите резултати от Ла Лига:

Алмерия - Жирона 3:2

Осасуна - Еспаньол 1:0. /БГНЕС