Кристиано Роналдо изживява тежки дни - за първи път в кариерата си не тренира с първия отбор на клуба, който представлява, а се готви с юноши, пишат британските медии.

Днес Роналдо дели терен на базата на "Манчестър Юнайтед" с втория отбор на "червените дяволи" - до 21 г. Това е наказателна мярка заради самоволното напускане на скамейката на тима преди края на мача с "Тотнъм" (2:0) от Висшата лига в сряда на "Олд Трафорд". Според пресата Кристиано е отказал да влезе като смяна в края, а след това не е изчакал останалите в съблекалнята, като се е отправил направо към дома си.

Мениджърът Ерик тен Хаг отказа да коментира казуса след срещата, но вчера стана ясно какво е решил - той остави №7 извън групата за съботното гостуване на "Челси". Днес футболният свят научи, че това не е единственото последствие за 5-кратния носител на "Златната топка".

Считаше се, че всичко между Тен Хаг и Кристиано е наред, след като дни по-рано той влезе от скамейката и помогна за обрата с 2:1 на терена на "Евертън", отбелязвайки своя гол №700 на клубно ниво. След това той бе титуляр при 0:0 с "Нюкасъл".

Роналдо поиска да си тръгне през лятото и закъсня за лятната подготовка - той пожела да продължи кариерата си в отбор, който играе в Шампионската лига и се бори за титли. Основната причина да не смени екипа е, че никой не отправи официална оферта - освен клуб от Саудитска Арабия.

Кристиано може да опита да си тръгне и през зимата, но вероятността отново да се сблъска с липса на интерес е много голяма. Договорът му изтича идния юни.

Клуб Z