Спартак (Варна) и Черно море не излъчиха победител в първото дерби на морската ни столица от 13 години насам. Домакините днес отсъстваха от футболния елит на страната ни повече от десетилетие, а при дебютната градска битка за сезона завършиха 0:0 с "моряците" пред пълните трибуни на стадион "Спартак".

Въпреки мощната подкрепа за "соколите", символичните гости сякаш започнаха една идея по-добре и натиснаха съперника си, докато Спартак търпеливо се бранеше и действаше предимно с бързи атаки. След близо четвърт час националът Виктор Попов центрира към Меди Кета, а той остана сам срещу вратаря, но само за да стреля далеч над напречната греда. Черно море продължи да пресира, но така и не успяваше да стигне до попадение.

Малко след това гостите искаха дузпа за игра с ръка, но такава не бе дадена. Това бяха и най-интересните ситуации в първото полувреме.

Междувременно вратарят на Черно море Георги Георгиев стана първият играч, който е участвал в три от големите градски дербита в родния футбол - Спартак - Черно море, Ботев (Пловдив) - Локомотив и Левски - Славия.

Втората част пак започна с натиск на "моряците", а десет минути след подновяването на играта Спартак стигна до чудесна възможност, която обаче бе пропусната от Денис Баланюк, останал сам срещу Георги Георгиев.

В остатъка от полувремето Черно море категорично бе по-дейянит отбор, но така и не стигна до гол.

Дир.бг