Лудогорец победи изключително трудно с минималното 1:0 у дома Ботев Пловдив в двубой от 15-ия кръг от Първа лига.

При изпълнението на центъра за началото на мача топката беше подадена към Мануел Шоу, който загуби кълбото от Елвис Ману и той подаде за Мохамед Брахими и крилото прати топката във вратата на шампионите още в 12-ата секунда. Ситуацията беше прегледана от видео асистент реферите и главният съдия Иво Андреев отмени попадението заради спорно нарушение на Ману срещу Шоу.

След това "зелените" бяха по-активни и в 24-ата минута Асрак фон Витри центрира отдясно, топката стигна до Каули, но неговият удар не беше точен и топката мина покрай вратата.

Три минути по-късно Текпетей се освободи от противник, напредна към наказателното поле, но шутът му пак не попадна в целта.

В 42-ата минута Тиаго продължи надясно към Фон Витри, който шутира, но Ханкич отби топката в корнер.

Втората част започна в бавно темпо. Домакините опитаха да наложат натиск, който все пак даде резултат в 65-ата минута. Тогава Фон Витри подаде за Якуб Пьотровски на границата на наказателното поле и той пусна към Бърнард Текпетей, който върна към поляка в наказателното поле и Пьотровски без забавяне стреля, пращайки топката в мрежата за крайното 1:0.

В 87-ата минута Димитър Тонев стреля опасно от дистанция, но топката премина покрай вратата на Лудогорец, която не беше сериозно застрашена до края на двубоя.

"Зелените" постигнаха десета победа в елита през сезона и вече са на второ място в класирането, на 2 точки след лидера ЦСКА-София, който има един изигран мач повече.

Ботев остана на десето място в Първа лига.

БТА