Майкъл Карик бе назначен за новия мениджър на закъсалия тим от Чемпиъншип Мидълзбро, съобщиха от пресслужбата на клуба. 41-годишният бивш полузащитник и помощник треньор на Манчестър Юнайтед заменя на поста Крис Уайлдър, който бе уволнен по-рано този месец. Към него на „Ривърсайд“ ще се присъедини бившият наставник на Боро Джонатан Уудгейт, който се завръща в североизточния клуб в ролята на треньор в мъжкия отбор.

 

Клубът е удовлетворен да обяви назначението на Майкъл Карик за нов старши треньор. Майкъл носи огромен опит в клуба, след като прекара 12 години като играч в Манчестър Юнайтед, преди да бъде помощник и временен мениджър на клуба от „Олд Трафорд“, се казва в клубно изявление. Назначението на Карик го връща в клуба, в който той стартира професионалната си кариера като футболист.

Мидълзбро беше първият професионален клуб, за който играх като деветгодишно момче, така че чувството да се завърна тук като треньор в много специално. Израствайки тук в североизточна Англия, съм напълно запознат с това какво означава футболът за хората. За мен е истинска привилегия да бъда в тази позиция и да усещам цялата страст и ентусиазъм, които имате за играта и за Боро“, каза Карик, който игра за лондонските Уест Хем и Тотнъм, преди да спечели пет титли на Висшата лига, както и Шампионска лига и Лига Европа с екипа на Юнайтед. В добавка, той работи като треньор при „червените дяволи“ под ръководството на Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяр.

Мидълзбро е на незавидната 21-а позиция в таблицата на Чемпиъншип, на само една точка над зоната на изпадащите, след нулевото равенство у дома срещу намиращия се на дъното Хъдърсфийлд в неделя. /БГНЕС