Световното първенство по футбол винаги е било идеален повод за феновете да демонстрират по нетрадиционен начин любовта към родината. В случая на Сантяго Санчес Кохедор обаче може и да няма хепиенд.

Испанецът нашумя преди няколко дни, когато близките му го обявиха за безследно изчезнал, а местните медии веднага обърнаха внимание на изумителната му история.

Както е ясно, бившият парашутист, който е заклет почитател на Реал Мадрид, тръгва пеша от Испания към Катар за световното по футбол. Планът е да пристигне до крайната си дестинация дни преди старта на мондиала, като вече си е закупил билети и за трите мача на Ла Фурия Роха в груповата фаза.

Той не пропуска да информира за екзотичното си пътешествие с публикации в профила си в една от социалните мрежи, но следите му се губят от 2 октомври. За последно той се включва на няколко километра от границата на Ирак и Иран, която трябва да премине.

И изчезва. Близките му чакат до средата на месеца, за да алармират властите, както и да дадат гласност на случая. Опасенията са за най-лошото - че Сантяго, който през цялото време е облечен с екип на любимия си Реал, може да е загинал на иранска територия.

След като случаят преди 3 дни се пое от външно министерство на Испания, днес стана ясно, че запалянкото е жив. Но е в тежко положение - намира се в затвор в Техеран, след като преди това е бил арестуван в граничния град Сакез. Зад решетките е и преводачът на Сантяго, който го съпровожда по време на цялото пътешествие.

Все още не е ясно защо Сантяго е бил арестуван, както и защо не са уведомени властите в Испания.
Възможно е той да е бил задържан заради това, че е взет за журналист от местните власти, които се борят с размирици в този регион. Други пък предполагат, че може причината за ареств да е в...екипа на Реал Мадрид. Защото, както е известно, на клубната емблема на испанския футболен гранд има християнски кръст, което може да е подразнило местните власти.

Към момента няма никаква информация дали и кога запалянкото и спътникът му ще бъдат освободени, както и в какво състояние се намират. От Външно министерство на Испания отказват повече детайли, тъй като тече комуникация с иранските власти.

Дир.бг