След добра игра, белязана от много пропуски "Лудогорец" загуби от "Бетис" в Лига Европа, отстъпвайки с 0:1 в домакинството си в Разград. Българският шампион направи силно първо полувреме, но не успя да вкара гол. Вместо това в 56-ата минута "Бетис" се разписа чрез Набил Фекир.

Голът на "Бетис" беше и единственият точен удар, който испанците отправиха в мача.

Поражението е второ за "Лудогорец" в група С в Лига Европа, което оставя българския състав на второ място със седем точки, с шест зад "Бетис". По-късно е другият мач в групата между ХИК и "Рома".

Загубата е осма за "Лудогорец" срещу отбори от Испания, като българският тим остава с негативен баланс срещу състави от тази страна.

Последният мач на "Лудогорец" в групата е на 3 ноември срещу "Рома" на "Олимпико" в Рим.

Българският състав започна много активно, подхождайки агресивно. В шестата минута удар на Каули Оливейра беше отразен от вратаря на гостите. Няколко минути по-късно отново бразилецът беше в центъра на събитията с още две изпълнения - първо не засече топката, а след това опитът му за прехвърляне беше малко по-силен от нужното.

До 30-ата минута "Лудогорец" създаде още две ситуации, но гол ткаа и не падаше.


Една от най-красивите комбинации беше в 37-ата минута, когато Каули направи двойно подаване с Рик Джонатан и центрира от крайната линия, но защитник в оранжево изпревари Игор Тиаго. Само три минути по-късно точно централният нападател се озова в наказателното поле, но не успя да подаде.

"Бетис" не успя да застраши българския шампион, а за гостите положението се влоши след контузията на капитана Хоакин, заменен в 27-ата минута.

През втората част изненадващо остротата в действията на "Лудогорец" се изгуби, като българският състав започна по-предпазливо. Треньорът на "Бетис" Мануел Пелегрини направи две промени в паузата, като на терена се появи един от основните играчи на тима Набил Фекир.

Именно французинът успя да открие резултата в 56-ата минута. Той се възползва от груба грешка в българската защита, като беше покрит от Аслак Фон Витри и преодоля Серджио Падт - 0:1. При попадението се видя липса на синхрон в бранителите в зелено.


След попадението "Лудогорец" все по-трудно създааваше чисти положения в атака. Изключение беше една ситуация пред резервата Матиас Тисера, както и такава, при която Текпетей не успя да нанесе точен удар.

Часове преди срещата делегациите на двата клуба засадиха дърво в парковото пространство на завод "Биовет" в Разград. Така българският шампион подкрепи инициативата на испанците "Forever green", в която се включи и "Рома".

Дневник