Отборът на ЦСКА поведе с пет точки на върха на класирането в Първа лига, след като победи Арда с 3:1 в мач от 16-ия кръг на първенството. В Кърджали домакините играха силно срещу "червените" и могат да съжаляват, че не взеха нещо от двубоя.

 

Още в петата минута Светослав Ковачев завърши бърза контраатака на Арда, но след намеса от ВАР голът бе отменен заради засада. "Червените" се възползваха от едно от най-силните си оръжия, за да поведат в резултата в 32-та минута, когато Джонатан Линдсет се разписа с глава след центриране от корнер на Тибо Вион. Десет минути след почивката играчите на Александър Тунчев изравниха след заучено изпълнение на свободен удар, завършено с прецизен изстрел от Ковачев.

"Армейците" бързо възстановиха преднината си чрез централния нападател Дюкенс Назон, който се ориентира бързо при разбъркване в наказателното поле на домакините и преодоля Анатоли Господинов в 64-та минута. Малко след това от Арда поискаха дузпа за нарушение в наказателното поле, но претенциите им бяха подминати, а в 81-та минута силен удар на Ковачев от фал бе отразен от Густаво Бусато, след което топката срещна напречната греда, а вратарят отрази добавката на Иван Коконов. В 90-та минута Марселино Кареасо оформи крайното 3:1 в полза на ЦСКА след асистенция на Лазар Туфегджич.

По този начин тимът на Саша Илич записа 12-та победа от началото на сезона и вече има 37 точки, пет повече от втория Лудогорец, който е изиграл два мача по-малко. Арда заема девета позиция в класирането с актив от 22 точки. /БГНЕС