Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо говори пред медиите преди утрешния мач в турнира Лига Европа между Рома и Лудогорец (Рз), след който ще стане ясно кой от двата отбора в каква посока ще продължи през пролетта.

"Ако не спечелим, отиваме в Лигата на конференциите. Но ние не искаме, а се целим в плейофите. Ако мислим така, това е мач само с един възможен резултат и това е победа.

Очаквам труден мач заради напрежението и заради съперник, който вече ни победи в среща, когато играхме сериозно. Бях сменил само вратаря. Ако създадем тази атмосфера като миналата година с Будьо, Лестър и Витес, и комбинираме желанието на момчетата да продължат в това състезание, тогава можем да го направим – да ги отстраним, заяви португалският специалист.

И тъй като за утрешната среща в много медии се говори за този мач като за финал. Моуриньо беше попитан какъв Лудогорец очаква утре.

"За разлика от нас, те ще играят за два резултата и това очевидно е голямата разлика. Те са опасни на контраатака, имат бързи играчи и затова могат да се защитават повече. Ние ще играем само за един краен изход от този мач и може би е по-добре за нас.  Знаем, че трябва да се потрудим. Но имаме един голям стадион зад гърба си като подкрепа.

Амбицията ни не е да спечелим отново Лигата на Конференциите, а да отидем в плейофите. И това не е само при нас, а за много отбори, които са създадени за Шампионската лига, но по една или друга причина са в този турнир. Няма да е лесен мач за нас, но и няма да е лесен мач за Лудогорец. Победата ще ни вдъхне още самочувствие след поражението от Наполи, защото ние искаме да бъдем напред и в Серия А", заяви Специалния.

Рома ще може да разчита на Николо Дзаниоло, който беше наказан първоначално за два мача, но след това УЕФА коригира санкцията и той ще може да излезе срещу българите.

"УЕФА раздаде справедливост, защото два мача наказание беше прекалено много. Но той страдаше тези дни от хематом и не съм наясно колко ще ни бъде полезен утре и болките вчера бяха силни. Да видим как се чувства днес, но бих искал да го имам на разположение.

Със сигурност Тами Ейбрахам и Ел Шаарауи ще играят утре. Но това е малка утеха, тъй като реално ни липсват деветима. А в Разград загубихме с титулярите. Но мислим само за утрешния мач в момента, азяви Жозе Моуриньо.

БТА