Пет години по-късно Министерството на образованието и науката (МОН) е напът да приключи обществените поръчки за ремонт на две професионални гимназии в Шумен -  Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Професионална гимназия по икономика.

Двете учебни заведения бяха сред 101 гимназии в страната, които трябваше да бъдат модернизирани със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, като първите процедури бяха обявени през 2017 г.

За 36 от училищата, сред които и двете шуменски, Министерството на образованието не успя да приключи процедурите и да намери изпълнители и през октомври обяви нови обществени поръчки.

Стойността на ремонтните дейности за двете шуменски гимназии вече е общо 3 258 509 лв. без ДДС, като заданията за ремонтните дейности не търпят съществена промяна. А избраните фирми ще трябва да изпълнят проектиране, авторски надзор и строително-ремонтни дейности.

За Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия сумата за модернизация е 1 916 666 лв. без ДДС. За Професионална гимназия по икономика – 1 441 843 лв. без ДДС. В първата обществена поръчка преди 5 години сумите бяха значително по-малки, съответно 812 116 лв. и 717 925 лв.

Срокът за подаване на оферти изтича днес, а документите на участниците ще бъдат отворени утре.

ШУМ.БГ