Шесткратният шампион Новак Джокович продължава похода си към седма титла от Мастърса в Париж.

Сърбинът, който триумфира във френската столица и миналата година, не срещна особени трудности и победи руснака Карен Хачанов с 6:4, 6:1, за да намери място в третия кръг на надпреварата.

Интрига в двубоя имаше само в самото му начало, когато след изоставане от 1:3, Карен Хачанов успя да върне един пробив, с който изравни до 3:3, а впоследствие и до 4:4, но това бе всичко от руснака за този мач.

Той загуби първата част с 4:6, а във втория сет не успя да даде никакъв отпор на сръбския си опонент и безславно загуби с 1;6.

Голямата новина на вечерта обаче бе свързана с Жил Симон, който изигра последния двубой в 20-годишната си професионална тенис кариера.

Френският ветеран загуби с 1:6, 3:6 от намиращият се в невероятна форма Феликс Оже-Алиасим, като след две драматични и емоционални победи, трябваше да се примири и да се оттегли от голямата сцена.

Това се случи по доста емоционален мач, като пълните трибуни на зала "Берси" изпратиха французина.

Той се оттегля от тениса след общо 14 титли, спечелена Купа "Дейвис" с Франция, както и трайно присъствие в топ 10 преди години, което го превърна в един от най-успешните френски тенисисти на новия век.

Иначе победата на Оже-Алиасим, която е 15-а поред за него от началото на октомври насам, окончателно оформи състава за АТР финалите в Торино. Вече са ясни имената са осемте тенисисти, които ще спорят за трофея, като това са Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Даниил Медведев, Новак Джокович, Каспер Рууд, Стефанос Циципас, Андрей Ружльов и Феликс Оже-Алиасим.

Дир.бг