Шуменският „Волов“ спечели бластното дерби в Трета лига по футбол срещу „Ботев“ - Нови пазар с 2:1. Двубоят бе от 13-ия кръг на третото ниво на българското футболно първенство и се игра на стадиона в Нови пазар.

Шуменци поведоха в мача с ранен гол, но трябваше да изчакат почти до края на двубоя, за да имат увереност в победата. Трите им точки обаче се оказаха несигурни, тъй като домакините вкараха гол шест минути преди последния съдийски сигнал.

Опитният Христо Александров, започнал като титуляр в този мач, откри резултата в мача в 5-ата минута и „Волов“ поведе с 1:0. Въпреки опитите и на двата отбора втори гол през първата част не бе отбелязан.

Зрителите, дошли на стадиона в Нови пазар, можаха да видят още два гола в този мач в самия му край. В 78-ата минута Ивелин Василев удвои преднината на „Волов“, но шест минути по-късно „Ботев“ намали изоставането си. Голмайстор за домакините стана Йордан Миленов, разписал се за 1:2 в 84-ата минута. В оставащото време домакините не успяха да пробият защитата на „Волов“ и шуменци се поздравиха с победата.

Два кръга преди края на есенния дял от първенството „Волов“ заема 10-то място във временното класиране, а „Ботев“ е на 14-та позиция. В следващия кръг шуменци почиват, а „Ботев“ гостува на „Черноломец“ Попово.

ШУМ.БГ