Гана спечели ценна победа с 3:2 срещу Южна Корея на световното първенство по футбол в Катар.

Минути след забележителното равенство между Камерун и Сърбия, дойде ред на нов интересен мач с много голове.

Гана взе добра преднина с попаденията на Мохамед Салису и Мохамед Кудус. Само за 167 секунди Гю-сунг Чо вкара два гола след почивката и в 61-ата минута резултатът вече беше равен. Кудус отбеляза важен гол в 68-ата минута и отново върна преднината на африканците.

Гана събра три точки, с колкото е и водачът в групата Португалия, който по-късно играе с Уругвай. Южноамериканците и корейците са с по една точка.

Гана поведе в 24-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Салису действа най-добре и отблизо вкара. Десет по-късно Джордан Аю центрира от ляво, а Кудус с глава отклони във вратата.

Корейците започнаха по-силно второто полувреме, като се насочиха в нападение. В 58-ата минута Гю-сунг Чо игра добре с глава и намали. По-малко от три минути след това той изравни.

Гана успя да отговори бързо и в 75-ата минута отново поведе. След подаване от ляво Иняки Уилямс не улучи топката и тя попадна в Кудус, който с хубав удар прати топката във вратата.

Южна Корея продължи да се бори в желание да изравни и създаде няколко добри възможности. Последните 15 минути се играха почти изцяло пред наказателното пое на Гана, но отборът успя да съхрани преднината си.

Дневник