Нидерландия срещу САЩ и Англия срещу Сенегал са първите осминафинални двойки на световното първенство по футбол в Катар.

Четирите отбора заеха първите две места в група "А" и група "В" и по регламент ще играят на кръст в следващата фаза.

Победителят група "А' Нидерландия ще срещне тимът на САЩ, който завърши втори в група "В", в спор за място на четвъртфиналите. Двубоят ще се играе на 3 декември, събота, от 17:00 часа българско време в Ал Раян.

Първенецът в група "В" Англия ще се изправи срещу шампиона на Африка Сенегал ден по-късно. Мачът е на 4 декември, неделя, от 21:00 часа в Ал Хор.

Отборът на САЩ се класира за фазата на елиминациите на Световното първенство по футбол след победа над Иран с 1:0 в последния кръг на груповата фаза на турнира. Американците завършиха на второ място в група В с 5 точки и на осминафиналите ще срещнат първия от група А тим на Нидерландия. На първо място в група В финишира съставът на Англия, който победи Уелс с 3:0 в последния кръг и събра 7 точки. Уелс остана последен с 1 точка.

Кристиан Пулишич вкара единствения гол, с който донесе успеха на Щатите срещу Иран. Нападателят обаче се контузи и бе сменен принудително на почивката.

С голове на Маркъс Рашфорд в 50-ата и 68-ата минута и на Фил Фоудън в 52-ата Англия победи Уелс и взе първото място в групата.

БТА