Днешната сряда доставя втория ден от третото завъртане в груповата фаза на световното първенство по футбол.

Време е с интерес да изгледаме развръзката в групи "C" и "D", като въпросителните изобщо не са малко.

В 17 часа са двата мача от Група "D", която трябва да даде отговор кой отбор ще последва шампиона Франция към осминафиналната фаза.

"Петлите" вече си осигуриха участието с победата си с 2:1 над Дания, като им остава протоколен мач с Тунис, с който трябва да задържат първото си място. Имат 6 точки и равенство им стига да се поздравят като победител в групата.

Двубоят обаче далеч не е протоколен за тунизийците, които макар да имат само една точка, са с шансове за продължаване напред. За целта при всички случаи трябва да победят Франция и да се надяват мача между Австралия и Дания да завърши наравно. Другият им вариант минава през успех за "червения динамит", но с по-малка разлика от тази, с която ще победят отбора на Дидие Дешан.

Мачът между Австралия и Дания е този, който на 99% ще излъчи втория осминафиналист в групата. "Кенгурата" са в по-добра позиция със своите три точки, докато европейският тим има само една.

Победа ще класира Австралия на втория им осминафинал след този през 2006-а, а равенство също би свършило, стига да не се случи изненадата в другия мач.

За Дания целта е ясна - само победа върши работа, като и за тях е ясно, че ще се надяват Франция да не загуби от Тунис. Предвид класата си "червения динамит" е твърд фаворит на специалисти и букмейкъри да играе сред най-добрите 16 на турнира.

17 ч Австралия - Дания (пряко по БНТ 1 и БНТ 3)

17 ч Тунис - Франция (пряко по Diema и Diema Sport 3)

В 21 часа са мачовете от Група "C", а там ситуацията е най-заплетена от тези във всички групи.

Срещата между Полша и Аржентина противопоставя първия срещу втория, като европейците са с 4 точки и без допуснат гол до момента на турнира, а гаучосите са с три точки.

Победа или равенство напълно устройват Роберт Левандовски и компания, защото биха означавали сигурно класиране. Има възможност равенството да означава загуба на първото място в групата за сметка на Саудитска Арабия и евентуален осминафинал срещу Франция.

За Лионел Меси и компания е ясно - тимът със сигурност ще търси победа на всяка цена. Ако играе за равенство, го има риска Саудитска Арабия да го изпревари с евентуален успех над Мексико.

Победа над Полша ще означава сигурно първо място в групата и осминафинал срещу Дания или Австралия (най-вероятно). Такъв сценарий пък може да изхвърли поляците отново с уточнението, че ако Саудитска Арабия победи.

Другият мач противопоставя саудитите и Мексико.

За палачите на Аржентина победа би донесла сигурен осминафинал. Равенство ги класира стига Аржентина да загуби или пък Полша да загуби с четири или повече гола разлика.

При мексиканците, които са осминафиналисти на седем поредни Мондиала, сметките са най-сложни. Евентуално класиране минава само през победа, но тя в никакъв случай не дава гаранции. Със сигурност би означавала продължаване напред при загуба на аржентинците. За да изпреварят поляците, мексиканците трябва да заличат четирите попадения голова разлика, каквато има между двата отбора. Например да победят с 3:0, а Дружина Полска да загуби с 0:2.

21 ч Саудитска Арабия - Мексико (пряко по БНТ 1 и БНТ 3)

21 ч Полша - Аржентина (пряко по Diema и Diema Sport 3)

Дир.бг