Аржентина прегази по много убедителен начин Полша с 2:0 в последния мач от група С на Мондиала.

Победата дойде след голове на Алексис Макалистър в 46-ата минута и на Хулиан Алварес в 67-ата, и носи първото място в групата.

А то означава, че в събота от 21 часа Аржентина ще срещне Австралия на осминафинал. Напред отиват и поляците - в луда и прединфарктна ситуация, за да се изправят в неделя от 17 ч срещу Франция.

През първото полувреме Лео Меси изпусна дузпа, отсъдена по мистериозен начин от рефера Макели от Нидерландия, след като вратаря Войчех Шчесни удари с юмрук самия номер 10 на Аржентина, но след отиграна от него топка с глава, а и контактът бе минимален.

Но от 11 метра Лео сбърка - Шчесни спаси втората си дузпа на световното (направи го и срещу Саудитска Арабия).

Но вихрушката около полската врата не стихна. Статистиката в края бе удивителна за мач между сериозен европейски тим и какъвто и да е съперник на Мондиал - 0 точни и 1 неточен удари на поляците срещу 23 шута на аржентинците, от които 13 в рамката.

Владеенето на топката бе 73:27 процента, което е направо смазващ показател.

Толкова силно представяне в Катар на този тим не бяхме виждали, но и толкова слаби поляци - също са новина.

В края съдбата реши те все пак да идат на осминафинал, защото Мексико, който 25 минути преди края водеше с 2:0 срещу Саудитска Арабия, не успя да намери за трети път мрежата в другия мач.

Дълги минути ситуацията висеше на косъм - само наказателните картони разделяха поляци и мексиканци при пълно равенство в точки, голова разлика и пряк двубой (0:0). Жълтите картони бяха 5-7 и Полша се класираше само по този показател.

Но саудитите намериха почетен гол в добавеното време и така "дружината" си отдъхна.

Колкото до Меси и компания - след играта тази вечер, приказките за това, че този тим е сред големите фаворити за титлата, за първи път в Катар придобиват някаква плътност.

Дир.бг