Южна Корея постигна героична победа и се класира за осминафиналите на световното първенство по футбол в Катар. Азиатците направиха обрат за 2:1 с гол в края срещу Португалия и преодоляха групата си за сметка на Уругвай.

Южноамериканците се наложиха с 2:0 срещу Гана с головете на Джорджиан де Араскаета.

Отборът на Португалия, който си беше осигурил класирането, завърши на първото място с шест точки. Корейците и Уругвай са с по четири, но отборът от Азия е с по-добри показатели и продължава в надпреварата. Гана остана четвърти с три.

През по-голямата част от времето Уругвай беше на мястото, даващо право на участие в следващата фаза. В началото Андре Аю пропусна дузпа за Гана.

В 26-ата минута след подаване отляво двама защитници на африканския отбор не можаха да изчистят и топката стигна до капитана Луис Суарес, който стреля, но Зиги спаси. Араскаета стигна пръв и отблизо вкара. Шест минути по-късно той получи от Суарес и от воле удвои.

В това време в другия мач имаше равенство. Португалците поведоха рано с гола на Рикардо Орта, който получи в наказателното поле и се възползва. В 27-ата минута Юн-гуон Ким изравни, след като след ъглов удар топката стигна до него и отблизо вкара.

Развръзката дойде в края на двата мача. В 91-ата минута португалците изпълниха корнер, а след изчистване на топката Хюн-мин Сон напредна, справи се с няколко защитници и изведе отлично Хее-чан Хван, който вкара ценния гол.

Уругвайците имаха десетина минути, тъй като мачът им продължаваше. В началото на добавеното време Единсон Кавани поиска дузпа за препъване, но такава не беше отсъдена. Двамата вратари направиха по едно добро спасяване, а Уругвай спечели победа, но напусна световното първенство.

Дневник