Днес (събота) ще се реши дали Неймар ще играе в осминафинала срещу Република Корея в понеденик вечерта. Това обяви лекарят на бразилския национален отбор Родриго Ласмар, давайки отговор на един от най-задаваните въпроси на световното.

Както е ясно, голямата звезда на "Селесао" се контузи още в първия мач срещу Сърбия и напусна с огримен оток на глезена.

Прегледите показаха единствено тежко изкълчване и лекарите дадоха надежди, че нападателят на ПСЖ може да запише още минути на Мондиала. Под въпрос за мача с корейците заради травма е и Данило.

    "Нека да видим какъв ще бъде преходът за двамата. Те все още не са тренирали с топка. Ще го направят днес. Важно е да видим как ще реагират, от това зависи всичко. Знаците от Данило са много позитивни. Той имаше занимания с топка и се очаква да се включи в следващата тренировка на отбора. Ако всичко е наред, имаме основания да мислим, че Данило ще бъде готов за следващия мач", каза още Ласмар.

Междувременно селекционерът на Бразилия Тите призна, че петкратните световни шампиони са играли слабо срещу Камерун. "Селесао" загуби с 0:1 срещу африканците, като игра с голяма част от резервите.

    "Видяхме много атаки и също толкова контри, а Камерун търсеше точно това. Опитвахме се да бъдем по-ефективни, но не се получи. Има много малко време между мачовете. Трябва да се представяме балансирано, модерният футбол го изисква. Никой не е спечелил три мача на това световно първенство. Трите отбора, които се класираха рано, загубиха (Франция, Бразилия и Португалия). Резултатите говорят сами за себе си. Двубоите са доста трудни и трябва много да се внимава", коментира Тите, цитиран от АФП.

Дир.бг