Тайсън Фюри прекъсна продължилото само осем месеца "отказване от бокса", за да запише своя успех №33 на професионалния ринг.

Циганския крал победи Дерек Чисора с технически нокаут и по този начин защити световната си титла в WBC.

Мач, който напълни банковата сметка на Фюри, но не задоволи очакванията на феновете, защото разликата в класите просто бе огромна.

Фюри буквално спука от бой своя съперник, а в 10-ия рунд съдията нямаше избор освен да прекъсне мача.

Така Тайсън Фюри записа хеттрик от победи над Чисора, но истинската новина дойде след края на мача, когато Циганския крал предизвика приссътващия в залата Олександър Усик, който притежава поясите в WBA, IBF, WBO и IBO.

Още в първите секунди на първия рунд се видя огромната разлика между двамата боксьори, като 90 секунди след началото, се стигна до комична ситуация, в която Фюри хвана своя опонент, за да не падне след серията крошета.

Предимството на Фюри продължи и във втория рунд, като Циганския крал доста странно не искаше да довърши Чисора, макар да му се отваряха доста възможности.

Ъперкът и няколко серии крошета съвсем объркаха и зашеметиха Чисора, но вместо да нанесе решителния удар, Фюри спираше и даваше шанс за своя съперник да се възстанови.

Последваха няколко рунда, в които Фюри намали темпото. Той не даваше шанс на Чисора да го удари, но и от своя страна не нанасяше кой знае какви удари.

Все пак дори и по-леките удари, които Фюри нанасяше, нараняваха Чисора и едното му око започна постепенно да се затваря.

Просто бройката получени удари бе много сериозна.

Седмият и осмият рунд бяха единствените, в които Чисора успя да окаже каквато и да е съпротива, макар пак да отнасяше доста на брой и то предимно тежки удар.

С началото на десетия рунд нещата станаха донякъде тъжни. Окото на Чисора се затваряше, той губеше координация и изпитваше сериозни затруднения на ринга, а съдията взе логичното решение и спря мача.

Така Тайсън Фюри записа наглед доста лека и рутинна победа, но просто разликата в класите между двамата бе огромна.

Дир.бг