Звездата на националния отбор на Португалия по футбол Кристиано Роналдо ще подпише на 1 януари договор с Ал Насър от Саудитска Арабия, съобщава испанският вестник "Марка".

Португалецът ще парафира контракт на 2,5 сезона, като според неофициална информация ще получава по 200 милиона евро на година.

"Марка" уточнява, че той ще вземе 100 милиона евро по договор и още 100 милиона евро от рекламни контракти, което ще го направи най-скъпо платеният спортист в света.

Роналдо се раздели с английския Манчестър Юнайтед преди началото на Световното първенство по футбол в Катар след скандално интервю, в което разкри вътрешна информация от съблекалнята на клуба.

37-годишният португалец е капитан на националния отбор на Португалия, а в момента в Катар играе за пети път в кариерата си на световни футболни финали.

Роналдо е петкратен носител на "Златната топка", печели пет пъти Шампионската лига и по веднъж европейската титла и турнира Лига на нациите. Той е голмайстор номер 1 в историята на националните отбори, на европейските първенства, на Шампионската лига, на Световното клубно първенство и на Реал Мадрид. Нападателят е играл още за португалския Спортинг, за Реал и за италианския Ювентус. /БТА, Ива Кръстева