Легендарното ляво крило на Ливърпул Джон Барнс има сериозни проблеми.

59-годишният бивш футболист, който е с легендарен статут за мърсисайдци, е изправен пред реалната опасност от това да фалира. Роденият в ямайската столица Кингстън Барнс, който по-късно играе за националния отбор на Англия, има общо 106 гола в 403 мача за Ливърпул.

Славният играч вече веднъж е обявявал банкрут - през 2009 година, а сега отново е заплашен от същото. Случаят му ще бъде разгледан от Върховния съд в Лондон през февруари следващата година, след като на заседанието в понеделник представител на Барнс е поискал отлагане.

Проблемът е свързан с неплатени данъци от страна на футболната легенда. Банкрутът е най-крайната стъпка от страна на британската агенция по приходите, откъдето заявиха, е при случаи като този на Барнс се опитват да помогнат доколкото могат.

"Правим всичко по силите си, включително да предлагаме разсрочено плащане на дълговете. Банкрутът е най-крайната ни инстанция", гласи изявление от страна на агенцията по темата с Барнс.

Той има 79 мача за Англия, а също така два пъти е бил избиран от журналистите за "Играч на годината", а веднъж получава това звание и от колегите си.

През 2005 година е приет в Залата на славата на английския футбол, а седем години преди това, през 1998, получава и Орден на Британската империя./Дир.бг