Еден Азар официално оповести оттеглянето си от националния отбор на Белгия. Една от най-големите звезди на белгийския футбол бе и капитан на отбора от 2015 година, като в крайна сметка си тръгва от селекцията едва на 31 години и след 126 мача, в които реализира 33 попадения.

С Азар в състава си "червените дяволи" стигнаха до третото място на Мондиал 2018. Той игра и на световното през 2014 година, както и на европейските първенства през 2016 и 2021 година.

Новината за отказванеот му идва сравнително скоро, след като Белгия напусна Мондиал 2022 още в груповата фаза.

    "Днес затварям една страница. Благодаря ви за любовта. Благодаря ви за непрестанната подкрепа. Благодаря ви за всички радостни моменти, които споделихме от 2008 година насам. Днес взех решение да прекратя кариерата си в националния отбор. Следващото поколение е готово. Ще ми липсвате наистина много", написа в Instagram футболистът на Реал (Мадрид).

Азар е част от считаното за "златно" поколение белгийски играчи, чието най-голямо постижение бе бронз от първенството на света в Русия преди четири години.

Преди всеки от последните значими шампионати очакванията към белгийската селекция неимоверно се вдигаха, но извън третото място на Мондиал 2018 така така и не бяха оправдани.

Дир.бг