Кристиано Роналдо продължава да е една от основните теми на Мондиал 2022 в Катар. При категоричната победа на Португалия над Швейцария с 6:1, изпратила страната напред към четвъртфиналите, легендата и капитан на страната бе оставен на резервната скамейка и се появи в игра едва петнадесетина минути преди края на мача. С решението си да остави CR7 на пейката, селекционерът Фернандо Сантош прекъсна впечатляващата му серия от 31 поредни мача като титуляр на големи първенства.

За последно Роналдо бе оставал резерва в мач на Португалия през 2008 година, като по ирония на съдбата тогава португалците пак играха срещу Швейцария, но на европейско първенство.

Днес селекционерът Сантош организира тренировка на терена за резервите от вчерашния мач, докато титулярите влязоха във фитнеса, за да избегнат допълнителното натоварване непосредствено в деня след победата.

Изненадата за журналистите, отразяващи португалската селекция дойде, след като Роналдо не се появи на игрището с останалите резерви на състава. 37-годишният ветеран се е подготвял заедно с титулярите от вчерашния мач във фитнес залата.

От лагера на Португалия са заявили, че Роналдо няма някакъв проблем, поради който да не се включи в заниманието на резервите и реално е в перфектно физическо състояние.

Това е поредното доказателство, че Кристиано е крайно недоволен от случилото се и го поакзва по всякакви начини. Непосредствено след разгромния успех част от близките му изразиха недоумението си от случилото се и критикуваха Сантош за решението му да не заложи на Роналдо сред стартовите единадесет.

Дир.бг