Ханзи Флик остава старши треньор на германския национален отбор по футбол, съобщи "Билд".

Флик запазва поста, въпреки изненадващото отпадане на Бундестима още в груповата фаза на Световното първенство в Катар през миналата седмица.

Маншафтът стартира със загуба от Япония с 1:2, завърши 1:1 срещу Испания и спечели срещу Коста Рика с 4:2, но остана на трето място в група "Е", от която за осминафиналите продължиха азиатците и иберийците.

Специалистът днес проведе 2,5-часова кризисна среща с президента на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф и с вицепрезидента на централата Ханс-Йоахим Вацке.

"Германия е домакин на Европейското първенство през 2024 година и това е един голям шанс за футбола в страната. Целта ни е да се представим успешно на тази турнир. Имаме пълно доверие в Ханзи Флик. Вярваме, че той и неговият екип могат да се справят с това предизвикателство", заяви Нойефдорф след срещата, която е преминала в "приятелска и конструктивна атмосфера".  

Флик заяви, че е оптимист, че отборът ще се представи значително по-добре на домакинското Евро 2024.

"Аз и моят треньорски щаб гледаме с оптимизъм към Европейското първенство в нашата страна. Убедени сме, че можем да постигнем много повече отколкото показахме в Катар. Там пропуснахме голям шанс и ще си извлечем поуките от това.  Вярвам, че заедно с Бернд Нойендорф и Аки Ватце ще намерим правилния път", каза Флик.    

БТА