Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази голямо задоволство от световното първенство в Катар и определи настоящия шампионат като "най-добрия на всички времена", в който е показан футбол от "най-високо ниво".

    "Изгледал съм всички мачове и мога да кажа съвсем просто и съвсем ясно - това бе най-добрата групова фаза на световно първенство в историята. Това е много обнадеждаващо за остатъка от турнира", каза Инфантино във видео, публикувано на официалната страница на ФИФА.

    "Мачовете са от най-високо ниво и се провеждат на прекрасни стадиони. Това го знаехме отдавна. Но и феновете, които ги посещават, са невероятни. На всеки мач има по над 51 000 души средно. Всеки ден по улиците на Доха има 2,5 милиона души по няколко стотин хиляди по стадионите. Всички те празнуват заедно, подкрепят отборите си, създават фантастична атмосфера, има чудесни голове и изненадите следват една след друга", каза още швейцарецът.

    "Вече няма големи и малки отбори. Нивото между всички е много изравнено. За пръв път отбори от всички континенти достигнаха до фазата на директните елиминации. Това показва, че футболът се превръща в глобален феномен", добави Инфантино.

Той разкри, че по данни на ФИФА до момента над 2 милиарда души са гледали мачовете от световното първенство по телевизията и е уверен, че до края на турнира тази цифра ще достигне рекорда от 5 милиарда с достигането на най-важните срещи.

Дир.бг