Мароко го направи отново!

След като взеха скалпа на Испания, "лъвовете" елиминираха още един фаворит за световната титла. След сензационна победа с 1:0 срещу Португалия Мароко стана първият африкански отбор, който достига до голямата четворка на Мондиал. А за Роналдо и компания остана единствено огромното разочарование.

Звездата на Португалия остана резерва и се появи в игра в началото на второто полувреме, но не успя да помогне на тима си, като след края на мача напусна терена със сълзи в очите. Мароканците пък очакват на полуфиналите победителя от сблъсъка между Франция и Англия.

Още в петата минута вратарят на Мароко Буну трябваше да спасява тима си, като отрази опасен удар с глава на Жоао Феликс.

А като цяло на терена мароканците очаквано приеха играта в собствената си половина, като разчитаха предимно на контраатаки. Португалците пък се стремяха да контролират събитията на терена и да изнесат максимално напред играта.

Атмосферата по трибуните, където преобладаваха мароканските фенове, бе адска - всяка атака на "лъвовете" водеше до оглушителен рев, като Амрабат и компания определено можеха да се чувстват като домакини срещу Португалия.

А първият удар от африканския тим дойде в 19 минута и бе дело на Хаким Зиеш, но изпълнението не бе особено добро, като топката мина на метър покрай гредата.

В 24 минута прехвърчаха и първите искри. В борба за висока топка Бруно Фернандеш атакува вратаря Буну и го фаулира, като веднага бе наобиколен от марокански национали. Стражът се размина без сериозни последствия, а Фернандеш получи единствено забележка от рефера.

Малко след това Жоао Феликс се размина на косъм с гола. Той стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката "облиза" гредата на мароканската врата.

В 36 минута Мароко успя да застраши сериозно съперника. Софиян Буфал опита удар, но вратарят на Португалия Диого Коща спаси.

Самия край на полувремето "лъвовете" нанесоха своя удар!

Ен-Насири засече с глава центриране и наказа Коща, който бе неразчетено излязъл напред. Нападателят се извиси над всички в наказателното поле с впечатляващ отскок и направи резултата 1:0 за Мароко, хвърляйки трибуните в еуфория!

Getty Images

В продължението на първото полувреме португалците имаха претенции за дузпа, но реферът Факундо Тейо от Аржентина бе категоричен, че нарушение няма, като отказа да гледа ситуацията с VAR.

Taка двата тима се оттеглиха за почивка при сензационен аванс за Мароко.

Втората част започна с очакван натиск на Португалия. Като още в 50-ата минута голямата смяна стана реалност. Кристиано Роналдо се появи на терена, записвайки мач номер 196 с националния екип и веднага получавайки капитанската лента от Пепе.

В 58 минута героят за Португалия от предния мач - Гонсало Рамош, отправи много опасен удар с глава, но в аут. А мароканците се прибраха плътно в защита, опитвайки да запазят преднината си.

В 64 минута "лъвовете" отново оцеляха. Мощен удар на Бруно Фернандеш от границата на наказателното поле мина на сантиметър над горната греда.

Натискът на Португалия стана тотален, като в игра се появи и нападателят на Милан Рафаел Леао. 7 минути преди края на редовното време мароканците отново оцеляха, след като от наказателното поле Жоао Феликс стреля опасно, но Буну спаси тима си.

В последната секунда на редовното време Кристиано Роналдо пропиля отлична възможност. Той бе изведен сам срещу вратата на Мароко, но вездесъщият Буну отново спаси удара.

А съдията вдигна 8 минути добавено време. В 92 минута Уалид Чедира си изкара два жълти картона само за секунди за нарушения и бе изгонен, оставяйки Мароко с човек по-малко на терена.

Натискът на Португалия доведе до нов голям пропуск - този път грешник бе Пепе, който с глава прати топката в аут от отлична позиция.

Край на мача, Кристиано Роналдо напуска терена със сълзи в очите!

Дир.бг