Новият селекционер на испанския национален отбор по футбол Луис де ла Фуенте даде първата пресконференция като наставник на Ла Фурия Роха.

Де ла Фуенте замени Луис Енрике, който бе освободен след отпадането на осминафиналите на Световното първенство в Катар. Договорът на новия треньор е до 2024 година.

"Искам да изразя своята благодарност към Кралската испанска футболна федерация, че ми позволи да заема поста. Ако има някой в Испания, който познава настоящето и бъдещето на испанския футбол, то този човек съм аз", каза де ла Фуенте пред репортерите.

"За мен това е нов етап. Имаме много добри играчи, всички врати са отворени за тях. Аз съм защитник на таланта. Ще се опитаме да извлечем максимума от всеки играч, за да донесем успех на целия отбор.

Не искам 48 милиона треньора в Испания, искам 48 милиона играчи и всички да бъдем един отбор. Искам да върна усещането от 2010 година, когато всички пеехме "Аз съм испанец, аз съм испанец", каза още де ла Фуенте, който преди това бе начело на младежкия отбор на Испания.

Новият треньор остави отворена вратата за завръщане на защитника Серхио Рамос, който не попадна в селекцията на Луис Енрике за Мондиала в Катар.

"Вратите са отворени. Ако Серхио Рамос се чувства добре, може да го повикам", каза де ла Фуенте.

БТА