Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони заяви, че отборът му ще следва своя стил в мача с Хърватия от полуфиналите на световното първенство по футбол в Катар. Двубоят е във вторник в 21.00 часа.

Освен това Скалони защити футболистите си от обвиненията в неуважително отношение след мача с Нидерландия. Аржентинците продължиха в турнира след успех с дузпи.

"Хърватите затрудниха много национални отбори. Няма да споменавам ключовите им футболисти или силните и слабите им страни, но сме анализирали как можем да ги засегнем. Понякога това дава резултат, понякога - не", каза Скалони.

"Ако се представим добре, ще ни е по-лесно да постигнем целта си. Но това е футбол и спорт, така че понякога по-добрият отбор не печели".

Скалони поздрави 37-годишния Лука Модрич за представянето му. "Той е пример за подражание - не само заради таланта си, но и заради поведението си. Трябва да се наслаждаваме на играта му. Ако обичаш футбола, трябва да се наслаждаваш на играчи като него."

Анхел ди Мария и Родриго де Пол ще са на линия в състава на южноамериканците.

"Имаме своята система, своя стил. Разбира се, в някои ситуации трябва да се съобразим с начина на игра на съперника ни. Няма да сменим стила си. По време на мача ще вземем решения и ще посрещнем предизвикателството".

На въпрос, свързан с обвиненията към футболистите му, че са се държали неуважително след дузпите с Нидерландия, Скалони каза: "Предният мач беше изигран по начина, по който трябваше да го изиграем. Това е футболът. Понякога може да има спорове, но това е всичко. Затова има съдия. Трябва да сложим точка на идеята, че поведението на аржентинските футболисти е такова. Загубихме от Саудитска Арабия и не казахме нищо".

Селекционерът припомни, че след финала в Копа Америка играчи на Аржентина и Бразилия са били заедно в тунела на "Маракана" и са показали добро поведение.

Дневник