Отборът на „Шумен“ записа втора загуба в рамките на два дни в първенството на Националната баскетболна лига. След поражението в Самоков от „Рилски спортист“ вчера, днес шуменци бяха победени от „Левски“ в София с 83:70. Срещата бе изтеглена от 11-ия кръг и се игра в зала „Триадица“.

Изключително слаба стрелба в третата четвърт на мача от страна на шуменци, подари победата на домакините. В третите десет минути от двубоя „Шумен“ успя да вкара едва 4 точки срещу 19 за „Левски“.

През първото полувреме „Шумен“ затрудни максимално по-титулувания си противник. След първите десет минути резултатът бе 24:20 в полза на „Левски“. През втората четвърт шуменският отбор бе по-добър. Баскетболистите на Янко Янков играха нахъсано и в защита, и в нападение. Те спечелиха частта като отбелязаха 23 точки срещу 22 за съперника и на полувремето „сините“ водеха само с три точки 46:43.

След почивката „Шумен“ не приличаше на себе си. Опитите за стрелба от тройката се оказаха неуспешни. Такива бяха и атаките под коша на „Левски“ и шуменци записаха печален рекорд от вкарани само 4 точки за десет минути.

В началото на последната част от мача „Шумен“ заигра малко по-добре, но стрелбата на „Левски“ продължи да е по-точна и разликата достигна 20 точки. След това шуменци подобриха мерника, но само, за да могат да намалят аванса на „Левски“ за крайното 83:70.

Рей Идову записа 15 точки за Шумен, а по 11 вкараха Адриян Секулов, Николай Георгиев и Майк Адеунми.

За „Левски“ 23 точки вкара Алън Арнет, 16 добави Джон Флорвиъс.

В следващия 12-и кръг от НБЛ „Шумен“ е домакин на „Черноморец“ Бургас. Срещата по програма е на 21 декември от 18,30 часа в зала „Арена Шумен“.

ШУМ.БГ