Дидие Дешан показа емоции, нетипични за спокойната му натура, след като Франция победи с 2:0 Мароко и ще играе втори пореден световен финал в неделя.

Селекционерът е на прага на историята - той може да стане първият, защитил титлата в поредни Мондиали, от Виторио Поцо насам (1934 и 1938 г. с Италия).

Дешан грееше пред камерите след мача и каза:

"Невероятно горд съм. И невероятно емоционален. Още на терена ми идеше да разцелувам играчите. Какъв характер показаха, в колко тежка обстановка и срещу изключително корав съперник.

Франция заслужи мястото си на финала, няма съмнение в това. В неделя излизаме да направим и последната крачка, но препятствието е много трудно. Срещу нас е Меси, трябва да знаем това. Срещу нас е и един много добър отбор, който неслучайно е на финал.

Не мисля за това, че ще стана треньор с две поредни световни титли, ако победим. Мисля за радостта, която ще дадем на хората у дома. И за това, че тези играчи живяха като семейство в последния месец, обединявайки сили в една посока."

В същото време Дешан подмина на пресконференцията си две теми, които бяха повдигнати от репортерите.

Първата е с Кингсли Коман, който му потърси сметка на терена защо не е влязъл в игра срещу Мароко. Стигна се до разговор с видимо емоционален заряд, при това - насред празненствата на останалите от отбора и щаба наоколо по терена. Но треньорът отказа да говори за скандала с нападателя на Байерн.

Питан бе и за това дали има шанс Карим Бензема да долети в лагера преди финала, след като пропусна с травма целия шампионат дотук. И такива слухове витаят във френските медии.

"Следващият въпрос", каза само Дешан, когато чу този.

Дир.бг