Световният номер 1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас заяви, че е щастливец, тъй като има Новак Джокович за съперник на корта. Той има шанс да се изправи срещу един от най-великите в историята на спорта.

"Тенисът е по-добър, когато разполага с най-добрите в света и за феновете е по-добре да гледат турнири с най-добрите", каза Алкарас пред репортерите на демонстративния турнир в Абу Даби.

"Искам да виждам Новак на всеки турнир. Винаги съм казвал, че ако искаш да бъдеш най-добрият, трябта да побеждаваш най-добрите. Аз същ щастливец, че го имам за съперник", каза още испанецът-

Алкарас имаше страхотна 2022 година, в края на която завърши като номер 1 и заяви, че е във форма за старта на новия сезон, след като пропусна финалният турнир на АТП заради контузия на коремен мускул.

"Чувствам се добре, имах месец за де възстановя. Сега се чувствам почти на 100%. Тренирах нормално последните седмици и се чувствам добре", добави Алкарас.

"Ще се опитам да завърша 2023 на същата позиция като сега. Ще бъде дълга година, но ще се забавлявам", каза още Карлос Алкарас./БТА, ХБ