Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан заяви, че не се притеснява особено заради проблемите с вируса, от който пострадаха няколко от състезателите в дните преди финала на Световното първенство срещу Аржентина в неделя, пише агенция „Ройтерс“.

Защитниците Дайо Упамекано, Ибрахима Конате, Рафаел Варан, полузащитникът Адриен Рабио и нападателят Кингсли Коман се заразиха през седмицата, но повечето от тях вече са възстановени. В петък само Конате, Коман и Варан пропуснаха отборната тренировка, а Рабио и Упамекано подновиха занимания след като не взеха участие в полуфинала срещу Мароко в сряда.

„Опитваме се да взимаме максимални предпазни мерки, да се адаптираме и да се справим с това, без да прекаляваме. Очевидно ситуацията е такава. Щеше да е по-добре да не беше така, но ще се справим по възможно най-добрия начин“, коментира Дидие Дешан на пресконференция по-рано днес.

„Не съм разтревожен или стресиран. Важното в подготовката на мач като финала е да останем спокойни. Става дума за един двубой, който има контекст. Знам, че аржентинците, а може би и някои французи искат да видят Лионел Меси да печели титлата“, каза още Дешан.

Капитанът на френския състав Юго Лорис заяви, че мачът е по-голям от един играч – Меси. „Събитието е прекалено важно, за да се концентрираме върху един футболист. Това е финал между две големи нации. Когато се изправиш срещу такъв играч като Меси, трябва да му обърнеш внимание, но мачът не става дума само за него“, добави Лорис.

„Трябва да си готов да страдаш на моменти. Трябва да извлечем максимума от добрите ситуации. Утре ще имаме план, достоен за уважение. Все още изучаваме съперника и се готвим за двубоя. Винаги има неща, за които можеш да се подготвиш по-добре. Трябва ни правилното отношение, за да се изправим срещу Аржентина. Имаме много бързи играчи в нападение, способни сме да играем и на контраатака, а силата на нашия тим е, че е способен да се адаптира в различни сценарии“, продължи Юго Лорис.

Вратарят отказа да се връща назад във времето към финала с Хърватия през 2018-а. „Искаме да напишем още от нашата история, да завършим по възможно най-добрия начин. Докато не сме си свършили работата, най-трудното тепърва предстои. Трябва да надминем себе си, да направим усилие въпреки обстоятелствата. Просто трябва да си свършим работата“, завърши френският национал./БТА, /КМ/