Проблемите за селекционера на Франция Дидие Дешан нямат край! Нападателят Оливие Жиру е поредният, който може да пропусне финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина, съобщава авторитетното издание L'Equipe.

 

Според източника 36-годишният футболист има проблеми с коляното, заради които може да остане на пейката за мача с аржентинците, появата му на терена е под въпрос. По време на вчерашната тренировка Дидие Дешан бе сглобил състав с Маркус Тюрам, който зае мястото на Жиру.

На Световното първенство в Катар Жиру вкара 4 гола в 5 мача. Общо той има 53 попадения за "петлите", което го превръща в голмайстор №1 в историята на френския национален отбор.

Другият голям проблем за Дешан е кой ще бъде до Рафаел Варан в центъра на защитата. Бранителят на Манчестър Юнайтед си партнираше с Ибрахима Конате в полуфинала срещу Мароко, но и двамата се заразиха с камилския грип, който върлува в лагера на отбора. Заради него Адриен Рабио и Дайо Упамекано пропуснаха сблъсъка с африканците.

Варан и Конате подновиха бързо тренировки, което създава дилема пред Дешан. Според медиите във Франция, в момента Упамекано има по-голям шанс за титулярно място от Конате.

Финалът на Мондиал 2022 между Аржентина - Франция е днес от 17.00 часа българско време. /БГНЕС