Лионел Меси спечели "Златната топка" за най-добър футболист на Световното първенство по футбол, след като изведе Аржентина с капитанската лента до трета купа в историята. Той вкара два гола на финала срещу Франция, а след това се разписа и при дузпите за окончателното 4:2.

Меси спечели приза и през 2014 в Бразилия, въпреки че тогава Аржентина загуби финала срещу Германия след продължения. Той е и седемкратен носител на т.нар. трофей Ballon d'Or за най-добър футболист в света.

Мбапе е носител на "Златната обувка" за най-резултатен футболист в Катар 2022. Френският национал започна финала при равенство с Меси с по пет попадения, но отбеляза хеттрик и така завърши турнира със сбор от осем. Мбапе вкара други четири гола преди в Русия, когато "обувката" завърши в ръцете на англичанина Хари Кейн.

Емилиано Мартинес пък получи "Златната ръкавица" за най-добър вратар на Световното първенство. Той допусна осем попадения в седем мача и бе в основата на победите срещу Нидерландия и Франция при изпълнения на дузпи.

ФИФА обяви за най-добър млад футболист на турнира в Катар аржентинеца Енцо Фернандес. 21-годишният футболист на Бенфика игра в седем мача на турнира и бе титуляр в пет от тях, включително от началото до края на финала с Франция. Той вкара един гол на Мексико./БТА, /ИГ/