Първият голям трансфер след Мондиал 2022 вече е факт. А в центъра на вниманието е играч, който попадна в Идеалния отбор на надпреварата и впечатли с изявите си.

Става дума за нидерландския атакуващ халф Коди Гакпо, който с изявите си в Катар си уреди преминаване от ПСВ Айндховен в Ливърпул.

Талантливият футболист беше спряган за евентуален трансфер в редица европейски грандове, включително Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, след като се превърна в ключова фигура за тима, воден от Рууд ван Нистелрой.

От началото на сезона нападателят е вкарал 9 гола и е направил 12 асистенции в 14 мача в Ередивизи - третият най-висок голов принос (общо 21) в нидерландския шампионат след Ван Нистелрой (27) през сезон 1999-00) и Луис Суарес (25, 2009-10).

Интересното е, че от няколко месеца като основен фаворит за Гакпо беше сочен Манчестър Юнайтед, но Ливърпул успя да договори 23-годишния нидерландец за около 42 милиона евро.

Гакпо впечатли с изявите си с Нидерландия по време на световното първенство в Катар, като вкара 3 гола и сега се е запътил към "Анфийлд", за да продължи кариерата си във Висшата лига.

От ПСВ излязоха с официално становище, в което съобщиха за постигната договорка:

"ПСВ и Ливърпул се споразумяха за трансфера на Коди Гакпо. 23-годишният нападател напуска посока Англия незабавно. Там ще бъдат приключени последните детайли по сделката, преди окончателното ѝ финализиране", пишат от нидерландския гранд.

В новия си клуб Гакпо ще трябва да подсили атаката, замествайки трайно контузените Луис Диас и Диого Жота.

Дир.бг