Селекционерът на мъжкия тим на България по волейбол Пламен Константинов даде първата си пресконференция у нас след назначаването му на поста в края на октомври.

Някогашният капитан на състава ще води за втори път мъжете ни, като първият период бе 2014-2018 г.

Актуалният наставник на руския Локомотив (Новосибирск) обяви и името на новия си помощник - Андрей Жеков. Дългогодишният разпределител на България е в щаба на Константинов и в клубния му тим.

    "За мен националният отбор е нещо специално - каза Константинов пред медиите. - И винаги е било удоволствие да се работи за него.

    И като състезател, и като треньор това винаги е било нещо специално за мен. Никога не съм имал друг интерес извън добрата игра на отбора и това да радваме хората и любителите на спорта. Трябва да опитаме да върнем позициите на националния отбор и вярата на феновете в него. И в това, че той може да играе добър волейбол.

    Без да си поставяме твърде големи очаквания. Според мен именно това тежеше на момчетата през последните години."

След това дойде и най-изненадващата част от изказването на Константинов, засягаща Матей Казийски.

38-годишният ветеран и все още ас в световния волейбол, капитан на италианския Трентино, отказа да играе за националния през 2012-а и няколко пъти от тогава твърдо е заявявал, че няма намерение да преосмисля това си решение.

    "Матей Казийски е един от състезателите, които искам да играят за националния отбор на България - каза Константинов. - Няма треньор, който да не иска Матей да играе за националния отбор.

    Знам, че той отказа да играе за него преди 10 години. Но не виждам какво може да му попречи сега да го направи, стига да го поиска. Аз ще съм щастлив той отново да играе за България."

Дир.бг