На Коледа стана ясно, че нидерландската футболна звезда Коди Гакпо ще премине в Ливърпул. Цяло лято се твърдеше, че футболистът на ПСВ Айндховен е основна трансферна цел на Манчестър Юнайтед, но той ще заиграе в големия им съперник.

Гакпо направи страхотно Световно 2022 за Нидерландия и показа, че си струва да бъде привлечен на „Олд Трафорд“. Доста изненадващо обаче Ливърпул спечели битката за подписа на нападателя, който дори не им излезе скъпо – около 45 млн. евро според информациите. От 7Спорт смятат, че Манчестър Юнайтед е направил грешка като не е подписал с футболиста на ПСВ. „Червените дяволи“ отново действат бавно на трансферния пазар и изпуснаха обещаващ талант на ниска сума, както се вижда от трансфера на футболиста в Ливърпул.

Гакпо ще подпише с Ливърпул за 6 години според информацията на сайта 7Sport. Тя идва от твърдение на известния журналист Фабрицио Романо. Гакпо ще бъде страхотно попълнение за „червените“, които имат колебания в атака най-вече заради трудната адаптация на уругваеца Дарвин Нунес. Предстои да видим как Гакпо ще се впише в тима на „Анфийлд“. Какво обаче ще прави Манчестър Юнайтед и кого ще вземе за заместник на Кристиано Роналдо?

Сега се твърди, че "червените дяволи" имат интерес към нападателя Мартин Терие от френския Рен. Манчестър Юнайтед има трудности от началото на този сезон, тъй като редица въпроси усложниха положението им както на терена, така и извън него. Изненадващото напускане на Кристиано Роналдо остави Ерик тен Хаг с много малко възможности. В допълнение, постоянните проблеми с контузии на Антони Марсиал добавиха към тези неприятности  в нападение.

Манчестър Юнайтед търси нов номер девет, а Терие се появи като опция, особено след изпускането на Гакпо. 25-годишният френски нападател беше ключова част за атаката на Рен през последните няколко сезона. И много малко играчи са имали плавен преход от него в Европа.

Основно ляво крило, френският нападател също е способен да води атаката и отговаря на критериите на Тен Хаг, които изисква. Но Манчестър Юнайтед ще трябва да се справи с ожесточената конкуренция от Тотнъм, който също иска да подпише с Мартин Терие. Футболистът има договор с Рен до лятото на 2025 г. и желаещите отбори ще трябва да направят добра оферта, за да вземат офанзивния играч.

7Sport