Най-добрият австралийски тенисист Ник Кирьос се отказа от участие в първото издание на турнира "Юнайтед Къп", предаде агенция "Ройтерс".

Той направи това, за да бъде във върхова форма за Откритото първенство на Австралия в средата на януари, като заяви, че не очаква всички да разберат аргументите му.

Кирьос, който е под номер 22 в световната ранглиста, трябваше да води тима на Австралия, но се оттегли в сряда.

"Хората подценяват напрежението и нервите да бъдеш част от един от най-големите турнири за годината", каза той в интервю за "Сидни Морнинг Хералд".

Той добави, че е във връзка с изпълнителния директор на Тенис Австралия Крейг Тайли и директора на "Юнайтед Къп" Стивън Фароу.

"Не всеки ще разбере и ще види нещата от моята гледна точка, но това е окей", каза още тенисистът.

"Работих всеки ден с тима ми за моя напредък и говорих с физиотерапевта ми Уилям след всеки сеанс. Опитах се да бъда готов, но някой път трябва да се вслушаш в съветите, които ти дават и да направиш най-доброто", добави Кирьос.

Алекс де Минор, който стана номер 1 в тима на Австралия след оттеглянето на Кирьос, загуби от британеца Камерън Нори в четвъртък.

Капитанът на тима Лейтън Хюът също призна, че е научил за решението на Кирьос в сряда. "Може би просто трябва да отговори. Това е нормалният начин да го направи. Мина време, преди да го направи", коментира бившият тенисист./ БТА /ХБ/