Пред неочаквана трудност в последния момент се изправи Кристиано Роналдо. Той трябваше да дебютира днес за новия си клуб Ал Насър, но в крайна сметка ще трябва да почака.

Причината - оказа се, че има да изтърпява старо наказание, което ще му попречи да запише първи минути за новия си отбор в следващите два мача, разкрива "Дейли Мейл". Става дума за наказанието от 4 мача, което португалецът получи в Англия, след като счупи телефона на дете с аутизъм след двубоя на Манчестър Юнайтед с Евертън.

Правилата на ФИФА гласят, че когато става въпрос за санкция до 4 мача, която не е изтърпяна напълно в предишния клуб, тя се пренася в следващата асоциация, в която преминава съответния футболист.

Кристиано вече изтърпя два мача от въпросното наказание, но има да изтърпява още два и поради тази причина няма да играе в срещите с Ал Тай днес и с Ал Шабаб на 14 януари. Така той най-вероятно ще дебютира срещу Ал Етифак на 21 януари.

Това безспорно е голямо разочарование, тъй като билетите за очаквания му дебют бяха напълно разпродадени, а в страната бяха командировани множество чуждестранни журналисти.

Само преди дни Роналдо бе представен официално като ново попълнение на Ал Насър. В момента тимът води в класирането на Саудитска Арабия с 26 точки, като има 2 повече от втория Ал Шабаб, който обаче е с мач по-малко.

Дир.бг