Новак Джокович се класира във финала на тенис турнира в Аделаида от сериите 250, след като надви Даниил Медведев в два сета - 6:3, 6:4. Спорът между двамата бивши водачи в световната ранглиста не оправда очакванията за оспорван дуел, след като сърбинът игра значително по-добре.


Мачът продължи час и 24 минути.


Джокович допусна съвсем малко грешки, а най-голямата му трудност беше в края на първия сет, когато поиска медицински таймаут, заради болка в лявото бедро.


"Честита Коледа на всички сърби и всички в славянския свят. Много съм доволен от тази победа и благодаря за подкрепата. Факт е, че имах лек проблем в бедрото, но с напредването на мача мястото се затопли и не изпитвах болка. В началото ми мина мисълта, че може да се откажа от мача, но за щастие ситуацията не беше такава", каза Джокович.


Сърбинът постигна девета победа над Медведев от общо 13 мача. Той е и в серия от четири поредни успеха над руснака.


Джокович проби в първия сет, за да поведе с 3:1 и до края задържа аванса си. Втората част беше малко по-оспорвана, но сърбинът проби отново в седмия гейм, повеждайки с 4:3. Последва много дълъг гейм, в който Медведев имаше два шанса да върне пробива, но не се справи.


Във финала Джокович ще играе със Себастиан Корда от САЩ. Той стигна до мача за титлата, след като съперникът му Нишиока се отказа във втория сет. Турнирът в Аделаида е един от подгряващите преди Australian Open.

Дневник