Ливърпул продължава с неубедителните си игри.

В мач от трети кръг на ФА Къп мърсисайдци стигнаха само до 2:2 като домакини на Уулвърхемптън и така двата тима ще трябва да решат спора си с преиграване, което ще се състои на стадиона на "вълците".

Мачът започна кошмарно за Ливърпул, след като заради груба грешка на Алисон гостите успяха да поведат в 26 минута чрез Гонсало Гедеш. Мърсисайдци обаче намериха сили да изравнят след попадение на търпящия купища критики напоследък Дарвин Нунес. Уругваецът засече с десния си крак чудесно центриране на Трент Александър-Арнолд в самия край на първото полувреме.

Втората част стартира мощно за домакините, които чрез Салах излязоха напред в резултата в 52-рата. И когато всички на "Анфийлд" очакваха безпроблемно доиграване, влезлият като резерва Хий-Чан Хуан се разписа за 2:2 в 67-ата минута.


Нешо повече - в края на мача гостите дори можеха да решат всичко. Успяха да вкарат трети гол чрез Тоти, но попадението бе отменено заради много спорна засада. Решението на VAR вбеси треньора на Уулвърхемптън Лопетеги, който се размина обаче само с жълт картон за бурните си протести.


До края на мача Ливърпул натисна съперника си, но така и не успя да избегне преиграването, което се очаква да бъде след около десетина дни.

Иначе мачът на "Анфийлд" бе дебют с екипа на мърсисайдци за новото попълнение Коди Гакпо. Нидерландецът бе привлечен преди седмица с основната задача да раздвижи атаката, но не убеди с представянето си.

В най-изненадващия развой от третия кръг на ФА Къп пък Нюкасъл отпадна от надпреварата. Черно-белите" загубиха изненадващо с 1:2 при гостуването си на втородивизионния Шефийлд Уензди.

Дир.бг