Ювентус в борба за шампионската титла на Италия! Това, което звучеше невероятно след кошмарните резултати на торинци в първата третина на сезона, се превърна във факт.

Причината - "Старата госпожа" записа невероятните 8 поредни победи, при това - без допуснат гол.

Последният успех дойде срещу Удинезе с 1:0 на "Алианц Стейдиъм", като единственото попадение бе дело на Данило в 86 минута.

С трите точки Юве сензационно излезе на второто място в класирането, изпреварвайки Милан. На само 4 точки от лидера Наполи, който утре играе със Сампдория. А най-важното от всичко - в следващия кръг предстои дерби именно между Наполи и Ювентус.

Двубоят, освен изключително важен за класирането, бе и първи за Юве след кончината на клубната легенда Джанлука Виали. През цялото време тифозите скандираха името на отишлия си преди дни бивш нападател, а преди срещата имаше и реч на Джанлука Песото.

Иначе в ранния мач за деня от Серия А с дузпа в добавеното време Фиорентина победи Сасуоло с 2:1. Точен след изтичането на 90-ата минута беше Нико Гонсалес, след като и трите попадения в мача паднаха през второто полувреме.

С успеха Фиорентина събра 23 точки и се премести на 9-ото място в класирането. Сасуоло е на 16-о място и има четири поражения в последните пет двубоя.

Дир.бг