Барселона се откъсна с три точки на върха в Ла Лига след тежка битка срещу Атлетико (Мадрид) в столицата.

Каталунците спечелиха с 1:0 гостуването на един от най-неприятните си съперници в последните години - отбор, срещу когото бяха спечелили само един от последните шест мач.

Барса също така не успя да спечели в рамките на 90 минути и двата си мача след края на Мондиала, но това се промени на "Уанда Метрополитано".

Точките ще отидат към каталунската столица, а с тях Барселона вече има аванс от три пункта пред големи си Реал в таблицата, възползвайки се от вчерашната издънка на Кралете.

Тази вечер Барса не можеше да разчита н головата си машина Роберт Левандовски заради наказание, но в неговата роля да вкара гол влезе Осман Дембеле.

В 22-ата минута на мача Гави по отличен начин гардира топката в наказателното поле и подаде към френския си съотборник, който с диагонален удар се разписа - 1:0.

Още със следващата атака самият Гави пропусна да удвои, но след неговия пропуск мина твърде много време преди да видим нещо интересно от каталунците в атакуващ план.

Атлетико бе отборът, който взе нещата в свои ръце, заигра агресивно и с висока преса, като на няколко пъти "дюшекчиите" имаха чудесни шансове, но така и не успя да вкарат изравнителен гол, който никак нямаше да е незаслужен.

Пробойните в отбраната на Барса не бяха малко, но или вратарят Тер Щеген, или късметът се оказваше на страната на гостуващия тим.

Едва след преполовяването на втората част Барселона получи своите нови шансове във все по-разреденеата отбрана на Атлетико, но и каталунците от своя страна направиха няколко пропуска.

Атлетико до последно търсеше изравнителния гол, който заслужаваше, но в крайна сметка Барса удържа и изкова тези ценни три точки, които след няколко месеца може и да се окажат с цената на титла.

Дир.бг